Varför jag älskar att fotografera

Fotografering har alltid varit ett sätt för mig att koppla av och fly verkligheten under ett tag. Det har nu varit extra viktigt för mig efter att jag har gått igenom en skilsmässa som slutade med att advokater blev inblandade. Så i det här inlägget tänkte jag ta upp dom största anledningarna till att jag älskar fotografering. Förhoppningsvis kan det här motivera er att också testa er på fotografering!

Fotografering dokumenterar din livsresa

Från dina barndomsbilder till ditt barns bilder till ditt barnbarns bilder. Från första leenden till första steg till första datum kan livet dokumenteras och bevaras. Fotografi fångar personlig kommunikation som annars skulle gå förlorad för alltid.

Många gånger har jag lagt märke till något på ett fotografi som inte framgick när jag snappade bilden. Ibland är det en titt på ett barns ansikte eller en arm runt en älskare eller något som skulle ha gått förlorat för alltid om det inte fångats i just det ögonblicket i tiden.

Så oavsett om det är det där barnet som säger ”Snälla, jag är så trött på att du tar dessa dumma bilder” eller älskaren känner att ”anknytning” just i det ögonblicket båda förmedlas för evighet. Fångad. Att aldrig gå förlorad.

Fotografering är fantastiskt för att minska stress

Jag menar verkligen, hur mycket kan du koncentrera dig på det allkonsumtiva problemet när du istället vänder ditt fokus till en blommans kronblad, en fjärils vingar, de graciösa kurvorna på ett majestätiskt berg eller groparna på ett leende barn?

Varsågod. Ta ditt blodtryck före och efter att du använt bara 30 minuter med fokus på att få den perfekta bilden. Du blir förvånad över skillnaden.

Skölj sedan och upprepa ofta för bättre allmän hälsa. Det är okej. Jag lovar att problemet inte kommer att försvinna. Det kommer fortfarande att vara där när du är redo att börja oroa dig igen.

Fotografering inspirerar din fantasi

Min syster är en professionell fotograf och hennes kreativitet när hon tog fotografier av barnen är det som rörde henne (långsamt) mot en karriär som fotograf. Hon älskar att hitta och replikera sådana kreativa poser som en nyfödd i ett nät som till synes hängande från himlen. Hon älskar också att ta ett par och skapa romantiska sätt att visa den delade kärleken.

Det har inspirerat min egen kreativitet, eftersom jag hjälper henne att komma med nya idéer. En dag gick jag till exempel på en väg med massor av slumpmässiga sprickor i den. Solen låg bakom mig som kastade min skugga framåt. Vi pratade i telefon om hur man fångar detta enskilda par och styrkan i deras fackförening och jag nämnde sprickorna runt dem (symboliserar livet i allmänhet). Men när det kom till deras skuggor, var de solida. På detta sätt visade det styrkan i facket och hur livet inte kunde ”knäcka” dem.

Varför jag älskar att fotografera
Rulla till toppen