Mobiler med dom bästa kamerorna

Som ni vet så älskar jag verkligen att fotografera men ibland vill jag inte ta med en av dom större “riktiga” kamerorna och då gäller det att man har en mobil med en riktigt bra kamera så att det fortfarande ska bli bra bilder. Därför har jag undersökt och testat några av dom populäraste modellerna just nu för att ta reda på vilken som har den bästa kameran enligt mig. Låt oss nu börja med listan!

iPhone 11 Pro

Den första på listan är iPhone 11 Pro som  inte bara har den bästa mobilkameran som Apple någonsin har gjort, det är också den bästa mobilkameran pengarna kan köpa för en viss typ av användare. Den är tillförlitligt – du tar en bild och det kommer sannolikt att bli bra, även i mellersta ljus. Dynamiskt sortiment är starkt och med tre kameror är det också mångsidigt.

Den primära kameran har en 26 mm brännvidd, perfekt för att ta tag i vardagliga snaps. Den ultrabredda kameran tar ett steg tillbaka så att du inte behöver göra det mer i ramen med sin 13mm brännvidd. När det gäller telefoto-kameran, som för iPhone XS, zoomar den in i ditt motiv med en 52 mm brännvidd – perfekt för porträtt.

Även om det inte finns något manuellt läge och 12MP-upplösningen är liten på papper jämfört med en del av tävlingen, imponerar resultaten fortfarande, och Apple har infört ett nytt nattläge som kan hålla slutaren öppen för otrolig fotografering med svagt ljus.

Det här kan inte slå Astropography-funktionen på Pixels när den ligger på en yta eller ett stativ, men handhållen, det är där uppe med det bästa av dem.

Lägg till blandningen en vackert konsekvent färg- och tonprofil i alla tre kamerorna, och om du är ett Apple-fan som letar efter en kameramästare är det lika bra som det blir.

Google Pixel 4

Nästa är Google Pixel 4, förmodligen den jag har mest blandade åsikter om; å ena sidan är det en fantastisk kameratelefon med funktioner som även DSLR-användare bara kan drömma om, möjliggjort av det nästan 5 minuters långa exponeringsläget Astrofotografering. Å andra sidan är det emellertid ett dyrt flaggskepp med dålig batteritid och ingen ultrabred kamera.

Om du funderar på att hämta en, kommer vi därför att uppmana dig att gå till Pixel 4 XL om du hoppas kunna göra det genom en hel dag eftersom denna större Pixel 4 varar lite längre.

Båda telefonerna har samma utmärkta dubbla kamera, och det är en corker. Trots att dess huvudsensor bara är 12,2MP, liknande iPhone 11 Pro, tar den vackert balanserade bilder nästan varje gång.

Pixel 4s introducerar också en praktisk exponeringskontroll när du tar en bild, så att du kan öka skuggorna separat till total ljusstyrka, vilket säkerställer detaljer dyker upp även i mörkare platser och kan förbli avsmalnande i höjdpunkter.

När ljuset tappar får du telefonen på en jämn yta, pekar den mot himlen och kommer att engagera sitt hyllade Astrofotograferingsläge och fånga natthimlen, stjärnor och till och med galaxer på en klar natt.

Trots den här vinsten är dock ett viktigt utelämnande på de nya Pixels en ultrabred kamera, så om du vet att du vill fånga GoPro-stil superbreda bilder, kanske du vill titta på någon annan telefon.

Huawei P30 Pro

Den tredje och sista mobilen som jag testade för den här listan är Huawei P30 Pro, dess överlägsenhet kommer till sitt ”periskop” -telefolins som tar häpnadsväckande optiska zoomade bilder på avstånd, och dess fantastiska prestanda med lågt ljus, som faktiskt bäst iPhone 11 Pro och Google Pixel 4s i automatiskt läge, men inte alltid på natten läge.

Det fanns en hel del kameror att testa på den här telefonen, inklusive fyra på baksidan: en 40MP-huvudlins, ett 8MP-teleobjektiv, ett 20MP ultrabrett objektiv och sedan en ToF-kamera (time-of-flight) för att känna djupet för porträttfoton.

Huawei P30 Pro-kameran använder också en RYYB (röd gul gulblå) sensor i stället för industristandarden RGB (röd grön blå) sensor för att fånga mer ljus, och det visar. 

Det är helt fantastiskt för en mobil, men såklart inte helt perfekt. Jag märkte lite lila fransar i områden, och kameraprogramvarukontrollerna svarar inte alltid när du växlar mellan ultrabrett, 5x zoom, 10x zoom och digital 50x zoom. Men det faktum att du kan komma vansinne nära objekt med 50x zoom och även skjuta på natten som om alla lampor var på sätter verkligen en ny bar för mobilkameror.

Det var min lista av dom bästa mobilkamerorna. Jag har även en lista av dom bästa budgetkamerorna om ni vill kunna ta ännu proffsigare bilder. Hoppas ni gillade den och om ni vill läsa flera liknande texter är ni såklart välkomna att komma tillbaka och göra det!

Mobiler med dom bästa kamerorna

Ett svar på ”Mobiler med dom bästa kamerorna

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen